Are the judges ready?

Al jaren hobbel ik mee in het drum corps wereldje, een sport met muziek en juryleden. En net als in elke sport waar juryleden aan te pas komen is er natuurlijk een hoop commentaar op deze mensen. Maar ondanks dat commentaar zijn we ook maar wat blij met deze mensen (al zeggen we dat natuurlijk niet te hard). Ze jureren de corpsen en bepalen wie er volgens hun (met de spelregels in de hand natuurlijk) de beste is, en wie zich een jaar lang kampioen mag noemen.

Sinds ik zelf niet meer loop bij een corps heb ik niets meer te maken met de juryleden dacht ik … . Zoals velen van jullie weten ben ik met mijn huidige hobby, mijn vorige hobby gaan vastleggen. Ik fotografeer graag muziekkorpsen en bij voorkeur in mijn vertrouwde drum corps wereldje. En ja, dan kom je toch weer die juryleden tegen op het veld. Terwijl onder ander ik de corpsen zo mooi mogelijk op de foto proberen te zetten banjeren ook de juryleden over het veld of ze gaan precies voor je neus staan terwijl je net die ene mooie foto wilt schieten.

2016-06-25 DCN Juryleden 004Met deze reden in het achterhoofd heb ik dan ook expres deze foto op mijn Facebook gezet met de vraag of iemand een passende titel heeft.

 

Maar zo nu en dan probeer ik ook het Jurylid (en aspirant juryleden) in zijn natuurlijke omgeving op de foto te zetten. Vol concentratie kijken ze naar de corpsen en spreken informatie in, zodat de corpsen met die informatie hun shows kunnen verbeteren.

Hier onder een paar foto’s van deze juryleden in hun natuurlijke habitat:

2016-06-25 DCN Juryleden 0022016-06-25 DCN Juryleden 0032016-06-25 DCN Juryleden 0012016-06-25 DCN Juryleden 0052016-06-25 DCN Juryleden 006