Bloemencorso Vollehoven

Afgelopen zaterdag (25-08) zijn we met de club na een week touren door Frankrijk en Spanje aangekomen in Vollehoven. Beatrix’ was één van de korpsen die het bloemencorso muzikaal begeleide. Mijn taak deze tour was het fotograferen van de club en alles erom heen. De eerste dag was het een show, de volgende dagen parades. Zo sta je in bijna 40 graden in Spanje foto’s te maken terwijl de club aan het repeteren is, nog geen 48 uur later sta je in Vollehoven met net 20 graden, verscholen onder een regenjas. Lekker divers dus.
Tijdens deze parade had ik de tijd om ook andere dingen te fotograferen dan alleen “de club”. Ik had een punt gevonden in de route waar ik rustig alles aan mij voorbij kon laten gaan en op mijn gemak kon fotograferen. Tijdens de tour waren er al een aantal parades gelopen en die had ik gefotografeerd met mijn 18-55mm lens. Op die manier kreeg ik veel in beeld en kon ik ook het nodige van de omgeving in de foto’s betrekken. Voor het bloemencorso in Vollehoven had ik besloten om met mijn 70-200mm aan de slag te gaan. Niet ideaal als je met hele grote praalwagens te maken hebt, maar wel de kans om de mensen in en rond die wagens of details van die wagens vast te leggen.

Hieronder een selectie van de foto’s die ik genomen heb tijdens dit bloemencorso:

Het was een mooi corso en het was prachtig om te zien hoeveel werk en energie de mensen in de praalwagens hadden gestopt. Met hun diverse en uiteenlopende  thema’s, met een paar of zelfs een hele grote groep figuranten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s