Natuur op zijn Vlaardings

Zondag ben ik een stevige wandeling wezen maken. Dankzij een app op mijn Iphone kan ik keurig zien hoe lang, hoeveel en waar ik gelopen heb. Heerlijk, al die statistieken die je dan te zien krijgt, snelheid, gemiddeld tempo enz. enz.. Tijdens mijn 365 project was ik al een aantal keer de Broekpolder in gegaan om foto’s te maken voor dat project. Ondanks dat ik er naast woon en er al van kinds af aan door heen gefietst heb, kom ik toch weer dingen tegen die mij niet eerder opgevallen waren.

Iets wat mij wel opvalt zijn de uitzichten in Vlaardingen is, dat je zeer uiteenlopende dingen kan zien. Kijk je de ene kant op zie alleen maar weilanden en in de verte een dorp (Maasland, Maassluis, Schipluiden en Delft), de andere kant op kijkend zie je industrie. De één zal dat verschrikkelijk vinden (die dorpen in de verte), de ander vindt het prachtig. Die ene vindt juist die industrie prachtig om te zien, terwijl iemand anders het juist horizonvervuiling vindt.
Ik … ik vind het allebei mooi, juist het contrast wat je hier in de omgeving kunt zien, kijk je links zie je grote rookpluimen uit de hoge schoorstenen van de raffinaderijen, rechts zie je natuur en vergeet je zo dat je midden in het Rijnmondgebied bent. Zeker als de wind gunstig staat en je loopt in de Broekpolder, je hoort de snelweg dan niet, maar alleen de wind door de bomen en de vogels. Je ziet dieren waarvan je niet wist dat ze nog in het wild leven en niet alleen in hokken in een tuin, een kinderboerderij of in de pan met de Kerst. Het hertenkamp in wel afgesloten, maar de beesten hebben alle ruimte en ze staan regelmatig bij het hek te kijken naar alle mensen die voorbij komen. Ook aan vogels geen gebrek, niet alleen de huismus, meeuwen en de schijtlijster (die mijn auto altijd onder schot nemen), maar ook ganzen, futen en ander gevogelte.

Uiteindelijk heb ik een heerlijk wandeling kunnen maken, alleen zo jammer dat ik me daar niet al te best op voorbereid had: geen drinken bij me, niet iets te eten (een reep of zo), maar wel mijn camera en tas met toebehoren, ruim 5 kg wat ik extra moest stouwen … ach toch nog een leermoment van deze wandeling overgehouden.

 

Instellingen:
Camera: Canon 7D, 1/800 sec., F8, ISO 100, 70mm (Canon 70-200mm 2.8).

2 thoughts on “Natuur op zijn Vlaardings

  1. Hoe lelijk ik die industrie ook vind, jij weet er toch iets moois van te maken!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s